Pasta carbonara er en nydelig og enkel middagsrett. Det finnes flere varianter, men denne oppskriften lages med deilig norsk bacon og parmesan. Et godt middagstips dersom du skal kose deg litt ekstra.
30 minutter
4
8
Navn | Mengde | Energi | Fett | Hvorav mettet fett | Karbohydrat | Hvorav sukkerarter | Kostfiber | Protein | Salt |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bacon u/Svor skivet 400g Gilde | 200 g | 716 kcal | 68 g | 22 g | 0 g | 0 g | 0 g | 26 g | 4 g |
Rapsolje 1l Eldorado | 5 g | 45 kcal | 5 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Løk Gul pr Kg First price | 100 g | 32 kcal | 0 g | 0 g | 5 g | 0 g | 2 g | 1 g | 0 g |
Hvitløk stykk | 5 g | 1 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Egg Økologisk 10stk 690g Holte | 150 g | 213 kcal | 15 g | 4 g | 0 g | 0 g | 0 g | 18 g | 0 g |
Parmesan Stick 12mnd 125g Parmareggio Reggiano | 125 g | 490 kcal | 35 g | 23 g | 0 g | 0 g | 0 g | 41 g | 2 g |
Pasta Linguine 500g Jacobs Utvalgte | 300 g | 1053 kcal | 3 g | 0 g | 216 g | 7 g | 9 g | 34 g | 0 g |
Hvitvinseddik 300ml Druvan | 5 g | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Sum næringsinnhold | 890 g | 2551 kcal | 126 g | 51 g | 222 g | 7 g | 11 g | 121 g | 7 g |
Næringsinnhold per porsjon | 222 g | 637 kcal | 31 g | 12 g | 55 g | 1 g | 2 g | 30 g | 1 g |
Finhakk løk og hvitløk. Varm en panne med olje og ha i bacon, løk og hvitløk. Stek på middels temperatur så baconet er gyllent og løken myk. Dra pannen av varmen og ha i 1 ss hvitvinseddik. Det gir ekstra friskhet.
Kok opp pastavann. Bland sammen eggeplommer og finrevet parmesanost i en stor bolle. Om ønskelig kan du lage en salat av hjertesalat, avokado og persille. Når pastaen er ferdig kokt, tar du av 1,5-2 dl av kokevannet og har i egg- og osteblandingen. Bland godt sammen. Hell av resten av pastavannet og la pastaen renne av.
Tilsett bacon, løk og pasta i bollen og bland godt sammen. Smak til med rikelig nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt. Server med litt ekstra parmesan, og nyt en smakfull, kremete pasta carbonara.